dinsdag 3 december

Ga goed voorbereid 2020 in!

Green Accountants biedt je graag de ‘Actiepunten eind 2019’ aan. Wij hebben in deze digitale brochure enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2020 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor je op een rij gezet met praktische actiepunten, waarmee je je kunt voorbereiden op de nieuwe regels en het einde van bestaande regels. Zo kun je risico’s vermijden of voordeel behalen.

Download hier ‘Actiepunten eind 2019’

In deze ‘Actiepunten eind 2019‘ vind je onder meer de volgende actuele thema’s:

Nog maximaal profiteren van de zelfstandigenaftrek (pagina 3)

Met ingang van 2020 tot en met 2028 wordt de maximale zelfstandigenaftrek stapsgewijs verminderd van € 7.280 naar € 5.000. In deze bijdrage lees je wat deze verminderingen inhouden en onder welke voorwaarden je dit jaar nog kunt profiteren van de bestaande zelfstandigenaftrek.

Het nieuwe btw-identificatienummer (pagina 4)

Heb je een eenmanszaak? In dat geval heb je in oktober jl. het nieuwe btw-identificatienummer (het btw-id) ontvangen dat vanaf 1 januari 2020 geldig is. In deze bijdrage lees je waarom je dit nieuwe nummer hebt ontvangen en wat je moet doen om te zorgen dat je vanaf 1 januari a.s. het nieuwe btw-id probleemloos kunt gebruiken.

Vervroegd dividend uitkeren of toch niet (pagina 8)

In 2018 is al beslist dat in 2020 het box-2-tarief wordt verhoogd van 25% naar 26,25%. Het ligt voor de hand om te denken dat het dan verstandig is om nog dit jaar een dividenduitkering te doen. Maar dat is niet altijd het geval. Wanneer je wel en wanneer je beter niet een dividenduitkering kunt doen, lees je in deze bijdrage.

Laatste kans voor afkoop pensioen met korting of omzetten in ODV (pagina 10)

In 2017 kwam er een einde aan de pensioenopbouw in eigen beheer. Je kreeg toen tot eind 2019 de tijd om te bepalen wat je met het opbouwde pensioen wilde doen. Daarvoor heb je drie opties gekregen, waarvan eind 2019 de afkoop van het pensioen met een korting en het omzetten in een oudedagsverplichting (ODV) komen te vervallen. Heb je nog niet besloten wat je wilt, dan lees je in deze bijdrage informatie over de opties die je nog tot het einde van het jaar hebt.

Voorbereiden op de Wet Arbeidsmarkt in Balans (pagina’s 13 t/m 15)

Volgend jaar is het zover. Dan treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Deze nieuwe regels hebben gevolgen voor onder meer tijdelijke contracten, oproepcontracten, de WW-premie, payrolling, het ontslagrecht en de transitievergoeding. In verschillende bijdragen lees je hoe je je hierop kunt voorbereiden en hoe je nu al van de nieuwe regels kunt profiteren.

Heb je nog vragen?

Wij hopen van harte dat onze ‘Actiepunten eind 2019’ jouw persoonlijke gids zal zijn bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar jij en je onderneming volgend jaar voor komen te staan!

Wil je meer weten over de toepassing van bepaalde regels of wil je graag een toelichting op een onderwerp? Bel of mail ons. Wij helpen je graag!

 

 

circle circle circle circle circle