donderdag 10 oktober

Nieuwsbrief najaar 2019

Regelmatig willen we je op de hoogte houden van onderwerpen die voor jou als ondernemer interessant zijn.

Lees Meer

dinsdag 2 juli

Bereid je tijdig voor op de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans

De ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ ofwel het nieuwe arbeidsrecht, treedt op 1 januari 2020 in werking. Dit lijkt ver weg, maar je moet hier nu al rekening mee houden. Waarom, dat lees je hierna.

Lees Meer

dinsdag 11 juni

Kleineondernemersregeling (KOR) wordt omzetgerelateerde vrijstelling

Onder de huidige kleineondernemersregeling (KOR) kun je extra btw-teruggaaf krijgen als je per saldo EUR 1.883 of minder btw hoeft af te dragen. Als je per jaar minder dan EUR 1.345 aan btw hoeft af te dragen, kom je ook in aanmerking voor ontheffing van de administratieve verplichtingen. Vanaf 1 januari 2020 wordt de KOR omgezet in een facultatieve vrijstelling voor kleine ondernemers, waarbij dan ook het recht op btw-aftrek vervalt.

Lees Meer

dinsdag 21 mei

Handboek Ondernemen

Voor iedereen die in Nederland een onderneming heeft, of een onderneming wil starten heeft de Belastingdienst weer het Handboek Ondernemen gepubliceerd. Dit handboek maakt je wegwijs in je fiscale rechten en plichten en sociale verzekeringen. Het handboek is vooral voor de eenmanszaak maar bevat ook veel informatie over andere rechtsvormen.

Lees Meer

donderdag 9 mei

Subsidie praktijkleren

Van 2 juni 2019 t/m 16 september 2019 kunnen werkgevers weer subsidie praktijkleren aanvragen, een regeling voor tegemoetkoming van de begeleiding van een leerling of student.

Lees Meer